Missarna du vill missa

Takläggare stockholm pris
En enkel takskola
April 6, 2019
Takläggare stockholm pris
Tre vanliga frågor om tak
April 18, 2019

Misstag kan alla göra. När misstag sker i samband med takrenoveringar kommer det att bli dyra efterspel och taket får en betydligt sämre kvalité än det som du hade önskat dig. Här kommer några tips om hur du kan undvika vanliga missar som brukar riva upp stora hål i varje husägarens plånbok.

Är du en händig människa?

Det är såklart populärt i våra dagar att man ska vara en händig person som ska klara av det mesta själv. Att fixa med sitt hem är inte bara till nytta utan har blivit en mäktigt populär hobby.Mån ga klarar av att lägga sina tak själv, men det är helst ett jobb som du ska lägga på en takläggarfirma som kan lägga ditt tak på ett professionellt sätt. Dom yrkeskunniga hos en takläggarevet o ch känner till alla procedurer för att skapa funktionella och vackra tak. Dessutom har takläggarna högsta prioritet när det kommer till tak säkerhet. Det är ett riskfyllt arbete och
tidskrävande, så att anlita yrkeskunnig hantverkare är det allra klokaste valet.
Takläggare Stockholm

Att anlita pålitliga och skickliga hantverkare är något som alla önskar, men det finns tyvärr avarter som slarvar och missar i sitt arbete. För att undvika detta problem kan du ta referenser från olika takfirmor innan du kontaktar dom. Sök även på nätet om tidigare kunders åsikter eller hör runt med grannar och vänner.

Undersök alltid att din försäkring täcker skador innan arbetet börjar med ditt tak.

Fråga experten

I vissa fall kan husets former ändras vid ett takbyte. Takets avrinngssystem kan då komma ur fas och fungerar inte på det sätt som det ska. Det är därför bäst att byta ut systemet när man byter taket. Undertaket är den viktiga grunden som ska göras på rätt sätt, annars blir det tragiska och dyra kostnader som väntar. Fukten letar sig gärna in på trasiga undertak och det leder till rötskador. Rätt undertak ska passa ditt yttertak, i vissa fall är det lämpligt att addera en ångspärr eller en luftspalt för att kunna hålla taket torrt på undersidan.

Fel färg eller tegelpannor som är dåligt lagda på ditt hus kommer att märkas. Taket ska passa in med resten av stilen på huset och fel färg kan bli ett stilbrott som inte ser snyggt ut. Takpannor ska ha den lutning som passar in på taket, annars får taket en märklig form och tegelplattor kan trilla ned. Fråga alltid en sakkunnig om du känner dig det minsta osäker i valet av färg och takpannor.