Ordning och reda på taket

Takläggare stockholm pris
Takpannor med stil
April 27, 2019
Takläggare stockholm ab
Botanisera i takpannornas värld
May 21, 2019

Här kommer några enkla tips för om hur du ska få ett tak som kommer att hålla längre och som kommer att ge ditt hus ett snyggare intryck, bara genom att du vårdar och tar hand om ditt tak. Det första som man kan försöka få bort från taket är mossa. Mossa kommer att samla ihop all fukt på ditt tak och det kommer att leda till att det bildas vatten under takpannorna.

Då kommer det att bildas fuktskador och om det är kallt ute kan det uppstå otrevliga frostskador där tegelpannorna spricker. Det bästa är att hålla ögonen öppna när du upptäcker att mossa börjar invadera ditt tak med sin gröna beläggning. Första hjälpen blir då att borsta bort all missprydande mossa och ta framhögtryckstvätten. Ta även bort kvistar och löv när du är i farten med att rensa bort mossan. Om ditt tak har ränndalar så är det klokt att kontrollera dom också. Där kan mossa och kvistar lätt fastna och täppa till. När du upptäcker att ränndalarna har blivit rostiga eller inte håller tätt för regn, ska du byta ut dom till nya.

taklggarnaistockholm

Håll koll på pannorna

För att bibehålla ett fräscht tak som ser vårdat ut ska man besikta sina tegelpannor. En panna som har spruckit kommer inte att skydda ditt hus varken mot regn, snö eller vind. Därför ska trasiga pannor bytas ut och om dom har hamnat snett ska man se till att justera dom så att dom ligger rätt på taket. Visserligen så brukar takpappen skydda ditt tak om en panna har hamnat snett eller gått sönder, men om du inte vidtar några som helst åtgärder kommer huset att få fuktskador och du kommer att få en otrevligt dyr räkning. Takpappen behöver också ses över, lyft upp tegelpannor och kontrollera att pappen inte har sprickor eller att den har börjat att bubbla sig. Det kan vara tecken på fuktskador.

Försök att få bort löv och kvistar som kan ha hamnat emellan pannorna och takpappen.
Byt alltid ut takpappen vid skador, den ska vara effektiv och skydda taket mot skador och fukt.
Det är riskfullt att kontrollera sitt tak, så använd alltid en skyddssele, ställning eller skyddsräcke för
din egna säkerhet när du ska upp på dom höga höjderna. Allra säkrast för dig blir det att anlita en
takläggarfirma Stockholm som kan kontrollera och hjälpa till att hålla ordning och reda på ditt tak.