Takpannor med stil

Takläggare stockholm pris
Tre vanliga frågor om tak
April 18, 2019
Takläggare stockholm ab
Ordning och reda på taket
May 21, 2019

Det finns så många olika variationer och modeller på takpannor. Det är stor valfrihet i både själva materialet och hur dom olika ytorna skiljer sig från varandra och vilka egenskaper som gör taket lämplig för vissa hus. Givetvis är prislappen också skiftande och har betydelse för många husägare som ska välja eller byta ut delar på sitt tak. Vad du än väljer ska ditt nya tak vara motståndskraftig mot väder och vind. Dessutom ska taket kunna hantera fukt så att inga mögelskador ska kunna slå rot i ditt hus. Ett nytt tak är en ny start för ditt hus och det kommer att öka ditt hus i värde och ger både karaktär och skönhet till ditt bostadsområde eller harmoniera tillsammans med naturen.

Takläggare i Stockholm

Takläggare Stockholm

Märken och historik

Kända märken och leverantörer av takpannor som finns på marknaden är många, här följer några aktörer som förtjänar uppmärksamhet och som ger våra hus det lilla extra som gör så att våra tak är både säkra och vackra.

Monier är företaget som inspirerar och har en erkänd god kvalité på sina tak. Dom saluför alla slags tak men kan även hjälpa dig som är takläggare eller arkitekt att förverkliga en kunds önskemål om ett originellt tak som inte finns tillgänglig på marknaden. Monier tror på slitstarka tak och deras sortiment är störst i norra Europa. Så du kommer garanterat att finna det som du söker efter i tak väg. Deras taktegel i porös lera är både estetiskt vackert och ska praktiskt hålla genom åren och tillför ett livfullt uttryck.

Monier har betongplattor som tål frost och är precis lika vackra som tegeltak. Benders är ett företag som har funnits med länge och deras takpannor är av den allra bästa som man kan tänka sig. Dom kontrollerar sina pannor noggrant för att dom ska kunna hålla sig motståndskraftiga mot frostskador och deras ytbehandlingar har en extra finish så att fukt och mögelskador får det kämpigt att börja gro på taket. Benders pannor målas alltid två gångar för att få en bra färg och ett hållbart resultat som ger ett vackert resultat på ditt tak. Deras takpannor är tillverkade av sand som kommer från Edsvära och cementen kommer från Svenska Cementa. Benders största styrka är att dom tillverkar betongplattor som är snygga och av bästa kvalité.

Den danska pionjären

Dansken Jens Villadsen var en driftig snickare som på 1800-talet skapade en tjära som han använde för att kunna täta taken med. Innan hans snilleblixt hade taken vållat stora bekymmer med både sprickor och dragiga hus. Hans son tog över verksamheten efter sin fars död och 1915 blev bolaget döpt till Icopal och man byggde upp företaget i Malmö. Det blev startskottet för Icopal som har dominerat takbranschen i över 100 år. Inte bara på den svenska marknaden utan även runt om i Europa.

Icopal Ab är ett svenskt märke som har blivit experter på nordiska klimatet och som alltid ligger ett steg före i utvecklingen av att våra tak ska få dom allra bästa förutsättningar. Detta företag är inte bara bra på tegel och betong utan man har även funnit en nisch för gröna tak, och det är precis är vad som det låter. Sedumtaket som det kallas för kommer att beklädas med gräs och växter som kommer att skifta i olika färger i takt med att säsongerna avlöper varandra. Icopal har även framtagit produkter som ger det hela enklare att sköta sitt tak. Där kan nämnas deras
takfärg i Stockholm som är vattenbaserad och som avspeglar solens strålar och på så sätt kan sänka takets temperatur på ovansidan. Andra praktikaliteter som tillverkas och saluförs är fotplåt, vindskivebeslag och vattenbrädbeslag som skyddar huset mot regn.